top of page

Migraine? Hoofdpijn? 

Herken je het gevoel bij volgende afbeeldingen? 1 op 5 Belgen kent deze pijn. Het doet heel wat met je ...

Wat kan ik voor jou doen?

Naast de behandeling door je arts, specialist of therapeut tracht ik jouw pijn op een volledig natuurlijke wijze te behandelen, verminderen of in de mate van het mogelijke te voorkomen. We gebruiken hiervoor drie beproefde technieken om je maximaal te helpen.

reflexologie
craniosacraal
Chinese HNS
cupping

De oorzaak van migraine, hoofdpijn, clusterhoofdpijn, ... kan heel divers zijn. 

Je maakt het meeste kans om goed geholpen te worden met een ruime, multidisciplinaire aanpak. Je arts zal dit alleen maar kunnen beamen. 

Vandaar dat ik de behandeling steeds start met een grondige anamnese. Een uitgebreid intakegesprek zeg maar. Voor mij belangrijk om een goed beeld te krijgen van je gezondheidstoestand, leefwijze en voedingsgewoonten. Voor jouw belangrijk om inzicht te krijgen in je leefpatroon, mogelijke oorzaken en zelfs denkpistes om te werken naar verbetering. 

Wat zijn de troeven per techniek?

Voetreflexologie

Voetreflexologie heeft sterke mogelijkheden. Vandaar dat het de basis vormt in onze behandeling. Reflexologie is vooral gekend om de mogelijkheid pijn te minderen. Minstens even belangrijk is dat je redelijk snel een beeld krijgt van probleemzones en blokkades in het lichaam. De behandeling stuurt het lichaam aan deze te verhelpen. Met de reflexzones stuur je via het zenuwstelsel de hersenen aan, die op hun beurt reageren met een toename in innervatie (prikkeling) en doorbloeding van organen, klieren en alle delen van het lichaam. Blijft een bepaald reflexgebied pijnlijk/verstoord, dan wordt je doorverwezen naar je arts voor verder onderzoek. 

Zie ook onze pagina voetreflexologie

Craniosacraaltherapie

Daar waar reflexologie gebruik maakt van het zenuwstelsel gaat craniosacraaltherapie nog veel verder. Er wordt gewerkt met het zenuwstelsel zelf en nog dieper naar hersenen en ruggemerg toe. Deze therapie is heel rustgevend en werkt aan de basis van ons zelfherstellend vermogen. 

Voor meer toelichting, zie onze pagina craniosacraaltherapie.

Acupressuur en Chinese HNS

Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage is een combinatie van massage met druktechnieken. De massage neemt spanningen weg in de schouder- en nekzone. De drukpunten op het hoofd zijn vooral nuttig tegen hoofdpijnen. 

Zie onze pagina Chinese HNS.

TUXENmethod cupping

Zie onze pagina TUXENmethod.

Hoe gaan we te werk?

In de behandeling gebruiken we de drie technieken beurtelings. Er moet steeds gekeken en opgevolgd worden hoe jouw lichaam reageert. Dit verschilt van persoon tot persoon. Wat reageert het best en hoe voel jij je daarbij? Bijsturing zal zeker nodig zijn. Misschien reageer je beter op de reflexologie en cranio dan op de Chinese HNS. Misschien heb je klachten veroorzaakt door bepaalde nek/schouderspieren en kan je geholpen worden met triggerpointtherapie. Of ondervind je veel verlichting bij acupressuur op bepaalde drukpunten ...

Zoals je merkt draait deze behandeling rond maatwerk. Elk persoon is anders en heeft nood aan een persoonlijke aanpak.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? 

Wens je te weten of deze behandelwijze wat voor jou is? Zou het je kunnen helpen?

Geef complementaire therapie een kans. Geef jezelf, je lichaam en de natuur een kans. Je kan versteld staan van de mogelijkheden ...

Stuur je gegevens door en wij nemen contact met je op:

bottom of page